Monday, March 14, 2011

perangai yang tak boleh blah

aku neh ader satu pangai yg skit cam haram....

aku neh pantang kalo memba baik aku dpt brg br...
mesti aku merengek nk brg baru gak...

teringat aku ms zaman aku darjah 3..
aku ader sorg kawan, dier nk show off ngn aku psl dier nyer pencil picit dier yg br...
siap kol aku kt umah tuh nk bgtau dier ader pencil picit baru...
aku neh mmg pantang kalo org lebey skit dr aku...
aku aper lg, capai basikal aku g kedai beli pencil picit yg br...
tp sebelum tuh korek tabung dolu, tp cm tak cukup jer...
aku korek plak duit mak aku...hahahahahah...
mmg haram pangai aku....
akhir nyer aku berjaya membeli pencil picit yg br so aku pon bole showoff ngn kwn aku yg show off ngn aku tuh...

dah besar neh ader gak pangai aku cmtu, tp tak sume den nk dapek...kalo cm pencil picit tuh ok ler, murah lg...skang neh kalo memba aku nk showoff brg baru...haram ler aku nk showoff blk...dorg showoff kete br...henpon br yg canggih2...so aku tunggu ler kalo aku da mampu, aku boli ler br...

huhuhuhu

5 comments:

Anonymous said...

apo kes..?? ko ske je show off ngan haku..

angah said...

ling.. lame gak ko da start membelog.. hurmmm.. kasik jiwang sket yeh..

alieavea said...

cik anonymous: aku penah showoff ngn ko ker?

cik angah: lamo dah berbelog...tp jarang hapdate..maleh

Myaby said...

ape lg. rajen2 ah blogging g pasni.

kehkeh

alieavea said...

myaby: tu ler pasal...sunuk bace blog ko...tu yg rajin nk hapdate blk blog neh...da berhabuk gilo dah blog aku neh